Mijn zondige inspiratiebronnen

Inspiratie

Zoals aangekondigd hierbij deel twee van mijn inspiratiebronnen: de zondige! Opnieuw telkens met bijhorend mijn
favoriete recepten. Allemaal écht de moeite waard om aan je ‘te maken’ lijstje toe te voegen (wel best niet allemaal tegelijk, want: zondig!) en opnieuw stuk voor stuk online te raadplegen. Daarnaast deel ik in deze post ook mijn overige inspiratie-bronnen, waar je een mix van gezonde en zondige recepten terugvindt.

OHMYFOODNESS

Hoewel er op Ohmyfoodness ook gezonde recepten verschijnen, nemen Sabine’s guilty pleasure toch nog altijd de bovenhand. Ze heeft er zelfs een kookboek aan gewijd, waar binnenkort een herwerkte versie van verschijnt. Ook haar fastfood friday rubriek vind ik top, met onder andere recepten die bijna identiek zijn aan de echte versies van de typische ‘vettigheid’
van KFC, McDonald’s en andere bekende ketens.

Mijn favoriete Ohmyfoodness recepten:

Bounty’s: Met ongeveer dezelfde ingrediënten maak je ook heerlijke kokosmakronen, maar in dit recept gebruik je de gecondenseerde melk en kokos rauw. De twee mengen, even in de vriezer, in de gesmolten chocolade wentelen en je hebt zelfgemaakte bounty’s! De chocoladelaag is zelfs iets dikker dan die van echte Bounty’s wat ze naar mijn mening nóg lekkerder maakt dan de echte. Tip: wil je de chocolade toch verdunnen? Voeg er wat kokosolie aan toe bij het smelten.

Coca cola chicken wings Het duurt even om de sticky saus te bereiden maar het eindresultaat loont elke minuut!

Parmezaanse aardappelpuree Een goede romige aardappelpuree is sowieso al een voltreffer. Parmezaanse kaas toevoegen is een simpele twist, maar zeker de moeite waar om eens te proberen!

JEROEN MEUS

Jeroen Meus staat door zijn veelvuldig gebruik van ‘een stevige klont boter’ in zijn kookprogramma Dagelijkse Kost niet meteen bekend als de meest gezonde kok. Zijn ‘dagelijkse kost’ fungeert bij mij als de perfecte comfort food, en een
aantal van zijn recepten passeren dan ook regelmatig de revue.

Mijn favoriete recepten van Jeroen Meus:

Trifle van rood fruit, mascarpone en witte chocolade: Dit recept staat met stip op één in mijn lijst van favoriete desserts. Ideaal voor dinner parties. Tip: als je ze in grote wijnglazen maakt ziet het er ook nog eens chique uit!

Spaghetti alla carbonara: Een klassieker die nog al te vaak wordt gemaakt met room. (why?!) Jeroen Meus’ recept gaat back to basics zoals de Italianen hem ook maken. Een bommetje, dat wel, maar overheerlijk!

Scampiburger met diaboliquemayonaise, ijsbergsla en gefrituurde uiringen Een lange titel die voldoende zegt denk ik.
Weinig aan toe te voegen, gewoon uitproberen!

FLAIR ZON(DIG)DAG

Zondigen op zondag: is er iets beters? Van snoepreepbaksels met Snickers, Milky Way, Kinder Bueno etc. tot Oreo lasagne, je kan het zo gek niet bedenken of het passeert de revue bij Flair ZON(DIG)DAG. Meestal mierzoete recepten, maar af en toe ook hartige. Als je in een ultieme zondigbui bent zeker de moeite om eens door de ZON(DIG)DAG recepten van Flair te scrollen.

Mijn favoriete recepten van Flair ZON(DIG)DAG:

Oreo truffels Oreo truffels heb ik ooit door een vriendin leren kennen, en ondertussen op menig food blog zien passeren. Terecht, want ze zijn zalig! Wij maakten ze destijds met Philadelphia, maar met Monchou vind ik ze persoonlijk nóg lekkerder. Tip: houd wat verkruimelde Oreo apart om over de truffels te strooien als de chocolade nog ‘nat’ is ter vervanging van de melkchocolade op het einde.

Witte chocolate chip cookies met macadamianoten De combinatie witte chocolade en macadamia is altijd een win.
Deze koekjes zijn daar geen uitzondering op!

Chokotoff cake Hier gaan maar liefst 20 Chocotoffs in. Mierzoet dus, en zéker niet voor elke week maar als je van Chokotoffs houdt moet je deze zeker eens proberen. De toffee van de Chokotoffs maakt het heerlijk plakkerig.


MIJN OVERIGE INSPIRATIEBRONNEN

CHICKSLOVEFOOD

Mijn favoriete recepten van Chickslovefood blijken toevallig allemaal gezond te zijn, maar met zowel een rubrieken skinny six als een rubriek sinner sunday is deze food blog die gerund wordt door twee Nederlandse zussen niet echt in te delen als gezond of zondig. Als ik er over nadenk zak ik vooral af naar deze inspiratiebron als ik in de mood ben voor iets simpels.
Met een paar ingrediënten en geen al te moeilijke instructies een lekker gerecht samenstellen doen de zussen naar mijn mening als beste.

Mijn favoriete recepten van Chickslovefood:

Watermeloensalade Spinazie met watermeloen en hüttenkäse: een simpele, lekkere en gezonde topcombinatie! (GEZOND)

Wraps met paramaham en zeekraal Deze wraps vertegenwoordigen echt de beschrijving hierboven. Een paar ingrediënten en geen al te moeilijke instructies maar oh zo goed. Gebruik spelt- of volkoren wraps om ze écht gezond te maken (GEZOND)

Kokosbrownie met amandelmeel en dadels Een brownie van stuk voor stuk gezonde ingrediënten die écht lekker is. Niet makkelijk te vinden maar dit is er zo eentje. Om duimen en vingers bij af te likken! (GEZOND)

CULY.NL

Culy.nl is sinds jaar en dag één van mijn favoriete food blogs. Er bestaat intussen ook een Belgische variant van, maar ik merk dat ik toch blijf teruggaan naar hun Nederlandse website. Heb ik een bepaald ingrediënt over? Snel even in de zoekbalk intypen en een hele resem aan recepten en inspiratie verschijnt op het scherm. Ideaal dus voor restverwerkingsrecepten,
maar er staan soms ook parels op waar ik met veel plezier voor langs de winkel ga om ingrediënten voor in te slaan!

Mijn favoriete recepten van Culy:

Mosselen in tomatensaus Eens iets anders dan de typische mosselen-met-mosselgroenten-en-mosselsaus. De saus was zo lekker dat ik ze the day after nog als soep heb opgegeten. (GEZOND)

Poké bowl met zalm, avocado en sojaboontjes Het blijft een discussiepunt: zijn poké bowls gezond of niet? Met zijn groene toppings deel ik deze op de valreep toch in onder de categorie gezond. De gemarineerde zalm en de gepekelde radijsjes
vind ik het beste aan dit gerecht. Je bent even bezig met alles te maken, maar het loont de moeite! (GEZOND)

Geroosterde kokos-cashewnoten Het ‘jasje’ heeft iets meringue achtigs en de combinatie kokos en vanille is een match made in heaven. Geen werk, ze moeten alleen wel een tijdje in de oven. Zondig, dat wel. Zonder de suiker zou het nog gezond zijn maar die hoort er wel écht bij. (ZONDIG)

ALBERT HEIJN

Net als die van Culy.nl zijn ook de recepten van Albert Heijn een go-to voor mij als ik leftovers uit mijn koelkast wil verwerken, maar ook gewoon om inspiratie op te doen voor een makkelijke maaltijd – gezond of zondig. Ik bestel vaak online mijn boodschappen bij Albert Heijn en haal die vervolgens in een afhaalpunt, dus ook fijn om te weten dat de ingrediënten
van de recepten sowieso verkrijgbaar zijn.

Mijn favoriete recepten van Albert Heijn:

Vijgen-burratasalade met parmaham en basilicum Eén van mijn favoriete salades in de zomer. Een fantastastische combinatie! (GEZOND)

BBQ-sa­la­de met ge­gril­de me­loen, aman­de­len en fe­ta Nog een superlekkere salade. Het is een BBQ recept, maar je kan de meloen ook grillen tussen een contactgrill of in de oven. (GEZOND)

Bladerdeeghartjes Een rol bladerdeeg, een ei en wat suiker, meer heb je niet nodig voor deze goddelijke koekjes die wat weg hebben van krakelingen. Het kan waarschijnlijk ook met gewone suiker, maar het oog wil ook wat dus ik heb ze effectief met ‘perenrood suiker’ gemaakt zoals het recept voorschrijft. (ZONDIG)

GIMME SOME OVEN

Gimme Some Oven is mijn favoriete niet-Nederlandstalige inspiratiebron wat recepten betreft. Je voelt schrijfster Ali haar passie voor eten in alles terugkomen: van de recepten zelf tot haar schrijfsels erbij. De foto’s bij haar recepten zien er altijd prachtig uit, wat mij echt zin geeft om ermee aan de slag te gaan.

Mijn favoriete recepten van Gimme Some Oven:

Cucumber quinoa salad Met quinoa kan je veel kanten uit, maar dit blijft mijn go-to quinoasalade recept. (GEZOND)

Tahini granola Een verrassende zoet-hartigcombinatie, heel anders dan ‘klassieke’ granola. Absoluut één van mijn favoriete granola recepten! (GEZOND)

Olive oil and parmesan popcorn Mijn lievelingsrecept voor hartige popcorn. De combinatie Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden is zalig! (GEZOND)

Al één van mijn gezonde favorieten gemaakt, of van plan om één van bovenstaande recepten uit te proberen?
Laat het me weten via de reacties of door @gezondig te vermelden in je Instagram story/post.
Stay tuned voor mijn eerste eigen recept, dat binnenkort verschijnt!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *